تشریح کامل ترکیبات و مراحل تولید نوشابه های گازدار

تشریح کامل ترکیبات و مراحل تولید نوشابه های گازدار

نوشابه های گازدار
نوشابه های گازدار غیر الکلی
ترکیبات نوشابه های گازدار
مراحل تولید نوشابه های گازدار
تشریح کامل ترکیبات و مراحل تولید نوشابه های گازدار
دانلود پایان نامه نوشابه های گازدار
دانلود پروژه نوشابه های گازدار

رفتن به سایت اصلی

دانلود پایان نامه رشته صنایع غذایی

تشریح کامل ترکیبات و مراحل تولید نوشابه های گازدار

 

 

 تاریخچه نوشابه سازی در جهان

تاریخچه نوشابه سازی اساسا به زمانی بر می گردد که بشر علاوه بر مصرف اب آشامیدنی می توانست از افزودن موادی چون طعم دهنده ها و شیرین کننده ها به آب، شربت های متعددی را تهیه کند. گرچه تاریخ پیدایش آن به درستی روشن نیست ولی تصور می رود ابتدا در خاورمیانه به ویژه در نواحی جنوب ایران روشهایی برای تهیه آن موجود بوده است.

 

ایرانیها از 2500 سال پیش روشهایی برای حرارت دادن نیشکر و تهیه کارامل در خوزستان ابداع کرده بودند و با رقیق کردن آن شربتهایی درست می کردند که بیشتر مصارف درمانی داشت. شاید بتوان گفت که نیشکر سوخته جزء اولین نوشابه هایی باشد که حاوی کارامل و شکر است. بعدها که مصرف شیرین کننده ها متداول گشت ایرانیها طعم دهنده هایی نظیر به لیمو، آلبالو، زرشک، آلو، انجیر و بسیاری از عرقیات نظیر نعناع، آویشن، بهار نارنج و غیره را بطور طبیعی در نوشیدنی ها مصرف می نمودند. اما متاسفانه تکنیک استفاده از عرقیات و استخراج اسانس از آن که در حقیقت امولسیون طعم دهنده در آب است تا امروز در ایران پیشرفتی نکرده است.

 

تولید گاز کربنیک در ابتدا از طریق اسیدی کردن بی کربنات سدیم یا کربنات سدیم صورت می گرفت و نان نوشیاه های سودا که امروزه هنوز هم به آنها اطلاق می شود بهمین دلیل است. اگرچه دیگر تولید با این روش منسوخ شده است و تدریجا آب میوه ها و عصاره آنها به نوشابه ها برای معطر کردن اضافه شده است. استفاده از گاز کربنیک در آبهای معدنی و تلاش برای تهیه مصنوعی آن به قرن شانزده میلادی در اروپا بر می گردد که شروعی برای گسترش نوشابه سازی در دنیا محسوب می شود.با وجود آنکه آشامیدنی های حاوی گاز کربنیک مانند آب معدنی ها، آب چشمه ها قرن ها مورد استفاده بوده است ولی گسترش واقعی آن عملا از سال 1865 شروع شده است. 

 

بعبارتی توسعه از زمانی آغاز شد که دانشمندان به کیفیت گازدار بودن آب های معدنی علاقه مند شدند و سعی کردند در این مورد تحقیقاتی انجام دهند. در ابتدای قرن هفدهم بخاری بصورت حباب از آبهای معدنی خارج می گردید که با نام جدید گاز یا هوای محبوس شناخته شد و در سال 1772 اولین مقاله توسط یک نفر انگلیسی بنام ژوزف پریستلی منتشر گردید که در آن چگونگی تزریق هوا را در آب متذکر گردیده بود. تهیه و تولید نوشابه های غیرالکلی گازدار بصورت بهداشتی و در بسته بندی مطمئن نخستین بار توسط جان پمبرتون در شهر آتلانیا در سال 1886 جامعه عمل پوشید نام محصول کوکاکولا و فروش آن 6 بطری در روز بود و اکنون پس از گذشت بیش از صد سال نوشابه ها در انواع مختلف و روزانه چند صد میلیون بطری در سراسر جهان عرضه می شود.

 

 

 

کلمات کلیدی:

نوشابه

نوشابه های گازدار

نوشابه های گازدار غیر الکلی

 

 

فهرست

فصل اول

1 – مقدمه

1 – 1 – مشخصات کارخانه 1

2 – 1 – هدف کارخانه 2

3 – 1 – نمودارهای سازمانی 4

4 – 1 – تاریخچه نوسان سازی در ایران 9

5 – 1 – تاریخچه نوشایه سازی در ایران 12

6 – 1 – تاریخچه شرکت تولیدی نوشابه ارم نوش 13

7 – 1 – ظرفیت تولید 17

8 – 1 – ویژگی های شرکت ارم نوش 17

2 – فوچارت تولید: 21

نمودارهای جریان تولید شرکت ارم نوش 22

3 – مراحل تولید:

1 – 3 – فرایند تولید نوشابه 23

2 – 3 – تهیه مواد اولیه و آب مورد نیاز 23

3 – 3- ساخت شربت نوشابه 23

جدول 1 – 3 – خواص و طرز تهیه شربت باریکس یا بومه های متفاوت 25

نمودار 1 – 3 – مراحل تهیه شربت نهایی و شربت اولیه (نوشابه) 28

4 – 3 اختلاط شربت، آب و گاز CO2  29

5 – 3 – سرد کردن و کربناسیون 31

6 – 3 – روشهای سرد کردن و کربناسیون 36

7 – 3 – روش ساخت شربت 36

8 – 3 – روش اختلاط پیوسته یا پری میکس 37

9 – 3 – سرد کردن 38

10 – 3 – اصول کربناسیون 39

11 – 3 – کارایی کربناسیون 41

12 – 3 – هوا در نوشابه های گازدار 41

13 – 3 – هواگیری 43

14 – 3 – پر کردن و بسته بندی  44

15 – 3 – طرح کارخانه نوشابه سازی 46

شکل 1 – 3 – نقشه کارخانه نوشابه سازی 48

شکل 2 – 3 – تاسیسات مربوط به مراحل اختلاط گازدهی و بطری کردن نوشابه

16 – 3 – طریقه ضدعفونی نمودن شربت خام 49

17 – 3 – طریقه ضدعفونی مخازن شربت و دستگاه اینترمیکس 49

18 – 3 – طریقه ضدعفونی کف سالن شربت خام 50

جدول 2 – 3 – ویژگی های نوشابه های گازدار 51

پلان موقعیت

پلان طبقه همکف ساختمان تولید

جدول 3 – 3 – خصوصیات ساختمانی کارخانه 52

شکل 3 – 3 –خط تولید

شکل 4 – 3 – خط تولید 57

جداول مربوط به ماشین ها و شرح کار آنها 58

نمودار 2 – 3 – فرایند مربوط به خط تولید نوشابه های گازدار 59

نمودار 3 – 3 – دیاگرام یک کارخانه نوشابه سازی  60

فصل دوم: ترکیبات اصلی نوشابه های گازدار 61

اجزاء تشکیل دهنده ساخت نوشابه های گازدار 61

آب 61

شیرین کننده ها 63

رنگ ها  64

اسیدها 64

طعم دهنده ها 66

دی اکسید کربن 68

آنتی اکسیدان ها  69

امولسیفایرها (امولسیون کننده ها) 70

1. اسید بنزوئیک 71

2. پارابن ها 72

3. اسید سوربیک 72

4. دی اکسید گوگرد 73

آزمایشات کنترل کیفیت 74

جداول مربوط به آزمون های فیزیکی، شیمیایی و میکروبیولوژی 75

آزمایش شماره 1 (اندازه گیری یون سولفات (SO4-2) ) 93

آزمایش شماره 2 (اندازه گیری یون کلرید (CL-) ) 96

آزمایش شماره 3 (اندازه گیری سختی آب) 97

آزمایش شماره 4 (اندازه گیری سختی کلسیم آب) 99

آزمایش شماره 5 (اندازه گیری قلیائیت آب) 101

آزمایش شماره 6 (اندازه گیری اکسیژن محلول در آب Dissolved oxygen) 103

آزمایش شماره 7 (اندازه گیری فسفر در آب به روش رنگ سنجی) 104

آزمایش شماره 8 (اندازه گیری نیتروژن به روش کجدال) 106

آزمایش شماره 9 (اندازه گیری PH آب با استفاده از محلول های بافر) 108

آزمایش شماره 10 (اندازه گیری اندیس اشباعیت آب Saturation index) 110

آزمایش شماره 11 (اندازه گیری آب به روش پلاتین – کبالت) 111

جدول ترکیب تقریبی انواع نوشابه ها 114

جدول تکرار آزمایشات کنترل نوشابه های نرم در واحد تولیدی 115

نمودار مراحل مختلف تصفیه آب مصرفی در نوشابه سازی 116

جدول فهرست لوازم آزمایشگاهی 117

جدول خلاصه آزمایشات حسی مورد استفاده در کنترل زمره نوشابه ها 119

آزمایشات فیزیک و شیمیایی و میکروبی آب و نوشابه 120

جدول  123

آزمایشات شربت و عصاره 123

فساد میکروبی نوشابه های گازدار 125

شکل – مثلث فاکتورهای ثبات میکروبی در نوشابه های گازدار 128

مشکلات میکروبیولوژیکی نوشابه های گازدار 129

منابع میکروارگانیسم ها در نوشابه های گازدار 129

اثر تیمار حرارتی  130

میکروارگانیسم های عامل فساد در نوشابه ها 131

باکتریهای اسید استیک (استوباکتریاسه) 131

باکتریهای اسید لاکتیک 131

کپک ها  132

مخمرها 132

نمودار مراحل رشد مخمرها در نوشابه های گوارا 133

سایر باکتری ها 133

آزمایش های میکروبی اختصاصی نوشابه های گازدار 134

فلور میکروبی طبیعی در فرآورده های فاسد 135

روش های میکروبیولوژیکی 137

 روش های کشت 138

جدول محیط های کشت مناسب برای آزمایش میکروبی نوشابه ها 139

روش های میکروسکوپی 139

روش های توصیه شده 139

الف – روش نمونه برداری 139

ب – روش شمارش میکروبی هوازی 139

ج – تفسیر نتایج 140

کنترل کیفیت نوشابه های گازدار 140

آماده کردن نمونه 141

وزن مخصوص  142

عصاره خشک (مواد جامد) 142

بریکس 143

خاکستر 143

اسیدیته کل 143

PH 144

قند قبل از هیدرولیز 144

قند بعد از هیدرولیز 145

گاز کربنیک 145

کافئین 146

اسید فسفریک 146

کینین 146

اسید بنزوئیک (بنزوات) 146

اسید سیتریک ( سیترات) 147

آزمایش سنجش سود کاستیک دستگاه بطری شور 148

تهیه اسید 50/1  148

آزمایش سنجش قلیائیت آب مصرفی کارخانه  148

شناسایی مقدار و اندازه گیری کلر در آب 149

سنجش و شناسایی آب مصرفی 149

آزمایشات مقدار رسوب آب 150

آزمایشات میکروبیولوژیکی 150

تست های تشخیص کدورت ثانویه  150

انبارداری 153

بازاریابی 154

 

فصل سوم:

امور جاری در دست اقدام در کارخانه 156

مزایا و محاسن کارخانه ارم نوش 156

فصل چهارم  158

نتیجه گیری  158

منابع  160

 

پاورپوینت بررسی استراتژی شرکت ایسر

پاورپوینت بررسی استراتژی شرکت ایسر دانلود رایگان پاورپوینت بررسی استراتژی شرکت ایسر پاورپوینت بررسی استراتژی شرکت ایسر استراتژی شرکت ایسر Acer بررسی استراتژی شرکت ایسر رشد شرکت ایسر نتایج ساختار جدید ایسر شرکت ایسر مقاله استراتژی شرکت ایسر تحلیل استراتژی…

پرسشنامه سلامت عمومی فرزندان 12 سوالی با نمره گذاری، روایی و پایایی

پرسشنامه سلامت عمومی فرزندان 12 سوالی با نمره گذاری، روایی و پایایی کلمات کلیدی : پرسشنامه سلامت عمومی 12 سوالی پرسشنامه سلامت روان 12 سوالی پرسشنامه سلامت عمومي ghq-12 پرسشنامه سلامت عمومی فرزندان دانلود پرسشنامه سلامت عمومی 12 سوالی دانلود…

چارچوب نظری و پیشینه پژوهش استرس شغلی در پرستاران

چارچوب نظری و پیشینه پژوهش استرس شغلی در پرستاران کلمات کلیدی : مبانی نظری استرس شغلی در پرستاران پیشینه تحقیق استرس شغلی در پرستاران پیشینه داخلی استرس شغلی در پرستاران پیشینه خارجی استرس شغلی در پرستاران پیشینه پژوهش استرس شغلی در…

پاورپوینت کتاب و درس زبانهای ماشين و برنامه سازی سيستم

پاورپوینت کتاب و درس زبانهای ماشين و برنامه سازی سيستم پاورپوینت آموزش زبان ماشین پاورپوینت دانلود pdf کتاب زبان ماشین و اسمبلی مقسمی پاورپوینت زبان ماشین و برنامه سازی سیستم به انگلیسی پاورپوینتدانلود رایگان کتاب زبان ماشین و اسمبلی جعفر…

پرسشنامه بررسی مطابقت نسبت استراتژی های محافظت و مراقبت نیروی انسانی با عملکرد کارکنان بیمارستان

پرسشنامه بررسی مطابقت نسبت استراتژی های محافظت و مراقبت نیروی انسانی با عملکرد کارکنان بیمارستان خدمات رفاهی بیمه و بازنشستگی تندرستی و عملکرد عملکرد کارکنان مدیریت منابع انسانی استراتژی های حفظ و نگهداری نیروی انسانی اهمیت حفظ و نگهداری کارکنان…

پاورپوینت اهمال کاری

پاورپوینت اهمال کاری پاورپوینت اهمال کاری تحصیلی پاورپوینت اهمال کاری تحصیلی چیست پاورپوینت اهمال کاری یعنی چی پاورپوینت اهمال کاری و تنبلی پاورپوینت اهمال کاری چیست پاورپوینت اهمال کاری ppt پاورپوینت راهنمای درمان اهمال کاری رفتن به سايت اصلي دانلود…

پرسشنامه تاثیر آموزش خودکارآمدی تحصیلی بر کاهش اهمال کاری دانش آموزان

پرسشنامه تاثیر آموزش خودکارآمدی تحصیلی بر کاهش اهمال کاری دانش آموزان پرسشنامه اهمال کاری تحصیلی دانلود پرسشنامه اهمال کاری تحصیلی پرسشنامه اهمال کاری تحصیلی راثبلوم پرسشنامه اهمال کاری تحصیلی سولومون و راثبلـوم دانلود پرسشنامه اهمال کاری تحصیلی سولومون پرسشنامه اهمال…

پاورپوینت تربیت کودکان

پاورپوینت تربیت کودکان پاورپوینت تربیت کودکان تحقیق تربیت کودکان مقاله تربیت کودکان تربیت کودکان تعریف تربیت سبک فرزند پروری روشهای اصلی تربیت کودکان عصبانیت و پرخاشگری در کودکان اشتیاق ها و نیازهای روانی کودکان الگو پذیری از والدین رفتن به…

بررسی ویژگی سنگها و رسوبات از نگاه زمین ریخت شناسی و تاثیر آن در توسعه شهری

بررسی ویژگی سنگها و رسوبات از نگاه زمین ریخت شناسی و تاثیر آن در توسعه شهری توسعه شهری مخاطرات ژئومورفولوژیکی مخاطره شناسی توسعه شهری خصوصیات رسوبی حوزه بجنورد خصوصیات سنگ شناسی حوزه بجنورد قابلیت های سنگها ورسوبات درمخاطره شناسی توسعه…

مبانی نظری و پیشینه تحقیق فناوری اطلاعات نوین

مبانی نظری و پیشینه تحقیق فناوری اطلاعات نوین کلمات کلیدی : مبانی نظری فناوری اطلاعات نوین دانلود مبانی نظری فناوری اطلاعات نوین پیشینه تحقیق فناوری اطلاعات نوین دانلود پیشینه تحقیق فناوری اطلاعات نوین پیشینه داخلی فناوری اطلاعات نوین پیشینه خارجی فناوری اطلاعات نوین…

پاورپوینت اصول کامپیوتر 2 کامل و جامع

پاورپوینت اصول کامپیوتر 2 کامل و جامع دانلود پاورپوینت اصول کامپیوتر 2 اصول کامپیوتر 2 پاورپوینت در مورد اصول کامپیوتر 2 رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت اصول کامپیوتر 2 جهت رشته کامپیوتر در قالب 333 اسلاید و با فرمت…

مبانی نظری و پیشینه تحقیق مدیریت ارتباط با مشتری 11

مبانی نظری و پیشینه تحقیق مدیریت ارتباط با مشتری 11 مبانی نظری مدیریت ارتباط با مشتری پیشینه مدیریت ارتباط با مشتری دانلود مبانی نظری مدیریت ارتباط با مشتری پیشینه تحقیق مدیریت ارتباط با مشتری ادبیات نظری مدیریت ارتباط با مشتری…

پاورپوینت پلان آکس بندی و ستون گذاری

پاورپوینت پلان آکس بندی و ستون گذاری پاورپوینت ستون گذاری پلان های پیچیده پاورپوینت آکس بندی پلان دایره ای پاورپوینت آکس بندی پلان منحنی پاورپوینت آکس بندی شعاعی پاورپوینت معنی اکس در ساختمان پاورپوینت نحوه ستون گذاری شعاعی رفتن به…

پروپوزال ارزیابی علل تاثیرگذار بر تمایل به کارآفرینی سازمانی

پروپوزال ارزیابی علل تاثیرگذار بر تمایل به کارآفرینی سازمانی کارآفرینی سازمانی تمایل به کارآفرینی سازمانی عوامل موثر بر تمایل به کارآفرینی سازمانی تمایل به کارآفرینی سازمانی در صنعت بانکداری بررسی عوامل موثر بر تمایل به کارآفرینی سازمانی شاخص هاي مناسب…

مبانی نظری و پیشینه تحقیق شایستگی اجتماعی

مبانی نظری و پیشینه تحقیق شایستگی اجتماعی مبانی نظری شایستگی اجتماعی پیشینه شایستگی اجتماعی دانلود مبانی نظری شایستگی اجتماعی پیشینه تحقیق شایستگی اجتماعی ادبیات نظری شایستگی اجتماعی فصل دوم پایان نامه شایستگی اجتماعی پیشینه تحقیق در مورد شایستگی اجتماعی مبانی…

پاورپوینت فناوری دیجیتال

پاورپوینت فناوری دیجیتال پاورپوینت کامپیوتر انالوگ پاورپوینت تکنولوژی دیجیتال پاورپوینت پپانقلاب انقلاب دیجیتال چیست پاورپوینت مخابرات آنالوگ و دیجیتال رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت فناوری دیجیتال جهت رشته کامپیوتر و IT در قالب 18 اسلاید و با فرمتpptxبصورت کامل و…

مدل ریسک اعتباری و رتبه بندی مشتریان حقـوقی بانک کشاورزی

مدل ریسک اعتباری و رتبه بندی مشتریان حقـوقی بانک کشاورزی اعتبارسنجی ریسک اعتباری رتبه بندی مشتریان مدل ریسک اعتباری و رتبه بندی مشتریان حقـوقی بانک کشاورزی دانلود مقالات كارشناسی ارشد رشته مدیریت دانلود مقالات كارشناسی ارشد مدیریت دانلود مقالات مدیریتی…

مبانی نظری ارزیابی عملکرد بانک با تحلیل پوششی داده

مبانی نظری ارزیابی عملکرد بانک با تحلیل پوششی داده ارزیابی عملکرد با DEA ارزیابی عملکرد در بانک ارزیابی عملکرد با استفاده از تحلیل پوششی داده ها شاخص های ارزیابی عملکرد بانکها شاخص های ارزیابی عملکرد شعب بانک ارزیابی عملکرد بانک با…

پرسشنامه ارزیابی ارتباط سرمایه اجتماعی با مدیریت دانش در بانک

پرسشنامه ارزیابی ارتباط سرمایه اجتماعی با مدیریت دانش در بانک پرسشنامه مدیریت دانش پرسشنامه سرمایه اجتماعی پرسشنامه سنجش سرمایه اجتماعی پرسشنامه ارزیابی فرایندهای مدیریت دانش پرسشنامه تاثیر سرمایه اجتماعی بر مدیریت دانش پرسشنامه رابطه سرمایه اجتماعی و مدیریت دانش پرسشنامه…

ارزیابی کارکرد ضعیف اتصالات صلب در زلزله و تقویت آنها با ورقهای پوششی

ارزیابی کارکرد ضعیف اتصالات صلب در زلزله و تقویت آنها با ورقهای پوششی تقویت اتصالات فولادی صلب طرح لرزه ای سازه های فولادی دلایل عملكرد ضعیف اتصالات صلب تقویت اتصالات فولادی صلب با ورقهای پوششی تقویت اتصالات فولادی صلب با…

پاورپوینت مروری بر افسردگی

پاورپوینت مروری بر افسردگی پاورپوینت افسردگی شدید پاورپوینت افسردگی درمان پاورپوینت افسردگی ماژور پاورپوینت افسردگی فصلی پاورپوینت افسردگی پس از زایمان پاورپوینت داروی ضد افسردگی asentra پاورپوینت افسردگی bmd پاورپوینت تست افسردگی bdi پاورپوینت تست افسردگی پاورپوینت تست روانشناسی افسردگی…

پرسشنامه بررسی رابطه ابعاد مختلف اعتماد روی وفاداری در شرکتهای خدماتی

پرسشنامه بررسی رابطه ابعاد مختلف اعتماد روی وفاداری در شرکتهای خدماتی پرسشنامه ابعاد مختلف اعتماد پرسشنامه وفاداری در شرکتهای خدماتی پرسشنامه وفاداری در شرکتهای خدماتی پرسشنامه ابعاد مختلف اعتماد در شرکتهای خدماتی پرسشنامه رابطه اعتماد با وفاداری پرسشنامه رابطه اعتماد…

گزارش کار آزمایشگاه فیزیک3

گزارش کار آزمایشگاه فیزیک3 گزارش کار آزمایشگاه فیزیک3 سیستم همکاری در فروش فایل همکاری در فروش فایل فروش فایل fileina فروشگاه ساز فایل دانلود گزارش کار آزمایشگاه فیزیک3 دانلود مجموعه آزمایشات آزمایشگاه فیزیک3 فروش گزارش کار آزمایشگاه فیزیک3 گزارش کار…

پاورپوینت جستجوی شغل، انعطاف ناپذیری دستمزدها و بیکاری

پاورپوینت جستجوی شغل، انعطاف ناپذیری دستمزدها و بیکاری کلمات کلیدی : پاورپوینت جستجوی شغل، انعطاف ناپذیری دستمزدها و بیکاری تحقیق جستجوی شغل، انعطاف ناپذیری دستمزدها و بیکاری مدل جستجوی شغل تقاضای کل و اشتغال انعطاف ناپذیری دستمزدها در مدل عمومی…

توسعه و استانداردسازی روشهای آزمایشی برای موجودات اصلاح شده ژنتیکی و مشتقات آنها

توسعه و استانداردسازی روشهای آزمایشی برای موجودات اصلاح شده ژنتیکی و مشتقات آنها توسعه و استانداردسازی روشهای آزمایشی برای موجودات اصلاح شده ژنتیکی و مشتقات آنها رفتن به سایت اصلی نمونه ترجمهچکیده به همان سان که تجارت GMO در سراسر…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *